Orteliusstraat 316-318
Amsterdam - Bos en Lommer

Vrijwillige veiling


Veilingdatum: maandag 16 april 2018
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 17
Kenmerken Type object: belegging
Bouwjaar: ca. 1925
Buitenruimte: tuinen en balkons
Vrijwillige veiling
EEN VRIJWILLIGE VEILING op MAANDAG 16 april 2018 s-avonds n 18.00 uur in Caf Restaurant Dauphine aan het Prins Bernhardplein 175 in Amsterdam ten overstaan van notaris Mr. G.T. Tjadens(Lubbers en Dijk Notarissen te Amsterdam) van:

1) het woonhuis en erf, bestaande uit een benedenwoning met tuin en twee afzonderlijke bovenwoningen, plaatselijk bekend te 1056 PR in Amsterdam als:
Orteliusstraat 316
en kadastraal bekend gemeente Sloten (NH), sectie L, nummer 2473 en groot n are en zevenendertig centiare (1 a en 37 ca.)

&

2) het woonhuis en erf, bestaande uit een benedenwoning met tuin en twee afzonderlijke bovenwoningen, plaatselijk bekend te 1056 PR in Amsterdam als:
Orteliusstraat 318
en kadastraal bekend gemeente Sloten (NH), sectie L, nummer 2472 en groot n are en zevenendertig centiare (1 a en 37 ca.)
Algemeen
Op 16 april a.s. worden op de Amsterdamse veiling (Eerste Amsterdamse) twee geheel verhuurde en goed verzorgde beleggingspanden vrijwillig geveild. De twee panden zijn gelegen op eigen grond en bestaan ieder uit drie verhuurde woningen, te weten een benedenhuis, een 1ste verdieping en een dubbel bovenhuis.

De benedenwoningen hebben een tuin op het oosten met een vrijstaande berging. De woningen op de 1ste verdieping en de bovenhuizen op de 2de en de 3de verdieping hebben een balkon op het oosten. De dubbele bovenhuizen hebben nog een smal balkon aan de voorzijde op het westen.

De bruto huuropbrengsten per jaar en per pand zijn als volgt:
Orteliusstraat 316: 26.594,28
Orteliusstraat 318: 31.339,32
Totaal: 57.933,60

Voor meer informatie over de huur etc. verwijzen wij naar de veilingbrochure.

De twee panden worden eerst afzonderlijk bij opbod en afslag geveild en daarna worden de panden gecombineerd in slag gelegd. Vervolgens wordt nog de combinatie van de drie panden Vespuccistraat 75, 77 en 79 samen met de twee panden Orteliusstraat 316 en 318 in slag gelegd.
Omschrijving
De twee beleggingspanden zijn gelegen in de Orteliusstraat in het stadsdeel Bos en Lommer en in het gedeelte tussen de Jan van Galenstraat en de Erasmusgracht in. Dit gedeelte van de Orteliusstraat is ruim opgezet met brede trottoirs en met aan weerzijde stoere panden die gebouwd zijn in de bouwstijl van de Amsterdamse school.

De twee beleggingspanden bestaan uit drie woningen, te weten:
1) een begane grond woning met een tuin op het oosten en een vrijstaande berging.
2) een woning op de 1ste verdieping met een balkon op het oosten.
3) een bovenhuis gelegen op de 2de en de 3de verdieping met een smal balkon aan de voorzijde (west) en een balkon aan de achterzijde (oost).

De twee panden zijn verzorgd c.q. goed onderhouden. De houten raamkozijnen aan zowel de voor- als aan de achterzijde zijn voorzien van dubbel glas en over het algemeen zijn het aan de voorzijde draai-/kiepramen.

De balkons zijn voorzien van een bergkast en stalen hekwerken.

Het was niet mogelijk om alle zes de verhuurde woningen te bezichtigen en derhalve betreft onderstaande informatie een globale beschrijving.

De genoemde maten en oppervlakten in deze veilingbrochure zijn een indicatie. Er wordt geen enkele garantie gegeven en aansprakelijkheid aanvaard.

De twee benedenwoningen hebben een leuk geveltuintje en een eigen voordeur. De hal geeft toegang naar de diverse vertrekken. Er is een woonkamer en er zijn twee slaapkamers en een badkamer. De badkamer heeft een granito vloer. De vertrekken aan de achterzijde (bij Orteliusstraat 318-huis zijn dat de twee slaapkamers en de keuken) geven toegang tot de achtertuin (op het oosten). Achter in de tuin is een schuur/berging.

Verder is het benedenhuis voorzien van een afzonderlijk toilet en er is enige bergruimte. De plafondhoogte is ca. 2,75 meter. De beide benedenwoningen hebben een bodemafsluiter van schuimbeton.

De twee panden bieden de mogelijkheid om, na verkrijging van een omgevingsvergunning etc., om de benedenhuizen aan de achterzijde uit te bouwen, om de 2de verdieping te vergroten of om eventueel een dakterras te realiseren. Bij enkele buurpanden is dit uitgevoerd.

De twee woningen op de 1ste verdieping en de twee bovenhuizen op de 2de en de 3de verdieping zijn bereikbaar via een fraaie buitentrap. In het open portiek op de 1ste verdieping zijn vier voordeuren, te weten voor de twee woningen op de 1ste verdieping en voor de twee dubbele bovenhuizen.

De globale indeling van de twee woningen op de 1ste verdieping is als volgt: entree/hal, een woonkamer, een dichte keuken, een badkamer en een slaapkamer. Er is een balkon aan de achterzijde (oost) die voorzien is van een ijzeren hekwerk en die bereikbaar is via openslaande deuren.

De globale indeling van de twee dubbele bovenhuizen is als volgt: entree op de 1ste verdieping, een eigen binnentrap naar de 2de verdieping en vervolgens een hal, een apart toilet, de woonkamer en suite met aan de voorzijde een smal balkon (op het westen). Aan de achterzijde is de keuken. Het balkon aan de achterzijde is bereikbaar via de keuken of via de openslaande deuren van de kamer en suite.

Er is een binnentrap naar de 3de verdieping waar een hal is met toegang naar de twee slaapkamers waarvan n met een kleine badkamer. Er is nog een ruime andere badkamer met een ligbad, een wastafel en een aansluiting voor de wasmachine en de droger. Er is inval van daglicht via een Velux-dakraam. Boven de badkamer is nog een kleine vliering met een hoogte in de nok van ca. 1,20 meter. De verdiepingshoogte van de 3de verdieping is ca. 2,10 meter.
gebruik/oplevering
De beleggingspanden zijn geheel verhuurd en worden in verhuurde staat opgeleverd. Plokpenning
Voor Orteliusstraat 316 10.000,- excl. btw;
Voor Orteliusstraat 318 10.000,- excl. btw.

De plok is voor rekening van de koper.
Betaling/verrekening lasten
De koopsom en het verder door koper ver-schuldigde moet uiterlijk op 16 mei 2018 worden voldaan. De baten en lasten zijn vanaf deze dag voor rekening van de koper. Gunning/risico
Verkoper behoudt zich het recht voor de te veilen objecten niet te gunnen en zal zich daaromtrent uitspreken binnen 48 uur na de veiling. Vanaf de gunning is het risico voor de koper. Volgens ingewonnen informatie
De door ons verstrekte informatie is met de grootste zorg en naar beste kennis samengesteld. Wij, alsmede onze opdrachtgever, aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden. Veilingcondities
De veilingcondities zullen vanaf 30 dagen vr de verkoopdag ter inzage liggen ten kantore van notaris Mr. G.T. Tjadens (Lubbers en Dijk notarissen) Koningslaan 4, 1075 AC, Amsterdam, T: 020-5736311, E: mail@lubbers.nl. Er wordt geveild volgens de Algemene Veilingvoorwaarden voor Onroerend Goed Amsterdam 2001 (AVEA 2001), vastgesteld bij akte d.d. 28 juni 2001 van notaris Mr. P.J.N. van Os te Amsterdam, voor zover daarvan bij de akte van de veilingvoorwaarden niet wordt afgeweken. In aanvulling op de Algemene Veilingvoorwaarden Amsterdam (AVA 2001) en Algemene Veilingvoorwaarden voor Executieveilingen Amsterdam (AVEA 2001) zijn aanvullende voorwaarden van toepassing in verband met de mogelijkheid om ook via internet mee te bieden. Combinatie-veiling
Na de vrijwillige veiling van de drie panden Vespuccistraat 75, 77 en 79 volgt de vrijwillige veiling van de twee panden Orteliusstraat 316 en 318 eerst afzonderlijk bij opbod en afslag. Vervolgens worden de vijf panden nog gecombineerd in slag gelegd. Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact