Jan Pieter Heijestraat 154-I+II
Amsterdam - Helmersbuurt
Vraagprijs: € 610.000,- k.k.

Een sfeervol dubbel bovenhuis met een royaal terras op het zuidwesten!
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 21


Video
Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 95 m²
Type object: dubbel bovenhuis
Aantal kamers: 3 kamers
Bouwjaar: 1900
Buitenruimte: terras en balkon
Eerste indruk
Een verzorgd, aangenaam en sfeervol dubbel bovenhuis gelegen in Amsterdam Oud-West op slechts ca. 250 meter afstand van het Vondelpark.

Het bovenhuis is netjes afgewerkt met leuke authentieke details, heeft een goede lichtinval en is gelegen in een gezellige (winkel-)straat in de Amsterdamse Helmersbuurt.

In het jaar 1998 is het bovenhuis vernieuwbouwd, is het dakterras gerealiseerd en zijn de twee woonlagen samengevoegd tot één woning. Het pand waar het bovenhuis onderdeel van uitmaakt is een beschermd stadsgezicht en is gelegen op eigen grond.

De totale woonoppervlakte van het bovenhuis is ca. 95 m², verdeeld over twee woonlagen. Op de eerste verdieping is daarnaast een royaal (dak-)terras van ca. 26 m² met een vrij uitzicht op de binnentuinen en op de tweede verdieping is nog een balkon van ca. 5 m² (beiden gelegen op het zonnige zuidwesten).

Wij nodigen u graag uit om tijdens een bezichtiging zelf de fijne sfeer in dit heerlijke dubbel bovenhuis te ervaren!
Indeling
Het bovenhuis bestaat uit twee woonlagen, te weten de eerste verdieping en de tweede verdieping, en heeft de entree op de eerste verdieping. Samen met de bewoners van het dubbel bovenhuis op de derde en de vierde verdieping is er een verzorgd en gemeenschappelijk trappenhuis.

Via de entree op de eerste verdieping kom je direct binnen in de woonkamer. De woonkamer is mede door de grote raampartijen aan de voor- en aan de achterzijde erg licht en er is een mooie houten plankenvloer.

De woonkamer heeft een aangename diepte van ca. 11 meter en een breedte van ca. 5 meter en oogt daardoor zeer ruim. Aan de voorzijde/straatzijde zijn dubbele openslaande deuren met een Frans balkon. De kozijnen aan de voorzijde zijn in 2017 vervangen.

Aan de achterzijde is de open keuken in een hoekopstelling en is de eetkamer. De moderne witte keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, een composiet aanrechtblad en voldoende opslagruimte in de keukenkastjes.

Aan de achterzijde is een deur naar het dakterras. Hier schijnt vanaf het begin van de middag volop de zon waardoor het hier bij mooi weer heerlijk vertoeven is. Op het balkon is aan beide zijden een balkonkast voor opslagruimte gerealiseerd.

Op de eerste verdieping bevindt zich een afzonderlijk toilet met een fonteintje en een binnentrap naar de tweede verdieping.

Op de tweede verdieping kom je direct binnen in de ouderslaapkamer met een gang naar de badkamer en naar de tweede slaapkamer aan de voorzijde van het appartement.

De ouderslaapkamer is aan de achterzijde van het appartement en heeft door de twee grote raampartijen en de deur naar het balkon een fijne lichtinval en een fantastische doorkijk op de diverse binnentuinen. De slaapkamer heeft een grote inbouwkast. In de slaapkamer is daarnaast een ruime bergkast met onder andere een aansluiting voor de wasmachine en de droger.

Aan de voorzijde is een tweede slaapkamer met een royale inbouwkledingkast en openslaande deuren met een Frans balkon.

De badkamer ligt in het midden van de tweede verdieping en is voorzien van een ligbad, een douche en een wastafel. Op de overloop is een afzonderlijk toilet.

Op de gehele tweede verdieping ligt dezelfde houten plankenvloer als op de eerste verdieping.

Via een deur aan de achterzijde is het balkon van ca. 5 m² te bereiken. Het is een verzorgd balkon met balkonkasten aan beide zijden met in één van de twee kasten de c.v.-ketel.
Locatie
De Jan Pieter Heijestraat ligt om de hoek van de Overtoom en het Vondelpark is op slechts ca. 250 meter loopafstand.

De Jan Pieter Heijestraat is een gezellige en bruisende straat met veel nieuwe hotspots, van vintage winkels tot leuke restaurants. Al met al een zeer levendige straat om iets te eten, een kopje koffie te drinken, te borrelen, te winkelen en daardoor zeker om te wonen.

Uiteraard zijn er ook voldoende winkels voor de dagelijkse boodschappen. Op loopafstand bevinden zich De Hallen met daarin een bioscoop en de bekende Foodhallen.

De bereikbaarheid van het bovenhuis is zeer goed zowel met de auto als met het OV. Vanuit dit deel van de wijk heeft u een snelle aansluiting op de A-10. Voor de deur is redelijke parkeergelegenheid en er is een parkeervergunningenstelsel met een geschatte wachttijd van ca. drie maanden. Aangezien de bovenwoning bij de gemeente bekend staat als twee afzonderlijke woningen is het thans mogelijk om twee parkeervergunningen aan te vragen.
Bijzonderheden
- het bouwjaar is ca. 1900;
- de oppervlakte is opgemeten volgens de NEN 2580-meetnormen;
- een ruim en licht dubbel bovenhuis;
- een zonnig (dak-)terras op de eerste verdieping en een balkon op de tweede verdieping;
- het dakterras is aangelegd zonder vergunning doch met toestemming van de V.v.E.;
- gelegen op eigen grond;
- energielabel D voor 154-I en 154-II;
- de c.v.-ketel is uit 2009 (Remeha);
- grotendeels voorzien van isolatieglas;
- de kozijnen aan de voorzijde zijn in 2017 vernieuwd en voorzien van isolatieglas;
- gelegen in het “hippe” Amsterdam Oud-West;
- diverse leuke winkel- en horecagelegenheden in de directe omgeving van het bovenhuis;
- het is thans mogelijk om twee parkeervergunningen aan te vragen. De geschatte wachttijd volgens de gemeente Amsterdam is ca. drie maanden.
Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact