Johannes Vermeerstraat 85-III
Amsterdam - Oud Zuid
Vraagprijs: € 910.000,- k.k.

Een royale bovenwoning met diverse uitbreidingsmogelijkheden en gelegen in een breed smaakvol herenhuis in Oud-Zuid
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 20

Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 125 m²
Type object: bovenwoning
Aantal kamers: 5 kamers
Bouwjaar: 1923
Buitenruimte: balkons
Verkoopmethode
DEZE VERKOOP VINDT PLAATS MIDDELS EEN ONLINE INSCHRIJVING VIA DE WEBSITE WWW.BIEDOPDEZEWONING.NU.

DE INSCHRIJVING SLUIT OP DINSDAG 5 JUNI 2018 OM 15.00 UUR.

DE GENOEMDE KOOPSOM AD € 910.000,- K.K. IS EEN INDICATIE VAN DE OPBRENGST EN DE UITEINDELIJKE TRANSACTIEPRIJS KOMT TOT STAND VIA DEZE INSCHRIJVING.

ER ZIJN VOOR DE INSCHRIJVING VIER OPENHUIS MOMENTEN:
- WOENSDAG 30 MEI A.S. VAN 12.00 UUR TOT 14.00 UUR.
- DONDERDAG 31 MEI A.S. VAN 09.30 UUR TOT 11.30 UUR.
- VRIJDAG 1 JUNI A.S. VAN 16.00 UUR TOT 18.00 UUR.
- MAANDAG 4 JUNI A.S. VAN 12.00 UUR TOT 14.00 UUR.

VOOR MEER INFORMATIE OVER DEZE WIJZE VAN ONDERHANDS VERKOPEN, DEELNAME EN OVERIGE Q&A VERWIJZEN WIJ DOOR NAAR DE WEBSITE WWW.BIEDOPDEZEWONING.NU.
Eerste indruk
Een royale bovenwoning gelegen in een breed (ca. 11,25 meter) en goed onderhouden herenhuis. Het bovenhuis is gelegen op de 3de verdieping en er is nog een kleine extra ruimte op de 4de verdieping. Momenteel heeft de bovenwoning een woonoppervlakte van ca. 125 m². Dergelijke woonoppervlakte op één woonlaag is in deze buurt is uniek te noemen!

Wat dit bovenhuis nog aantrekkelijker maakt zijn de uitbreidingsmogelijkheden. Door een splitsingswijziging wordt het vergroten van de woonoppervlakte voor u, als trotse nieuwe eigenaar, mogelijk gemaakt.
Een gedeelte van het gemeenschappelijk trappenhuis met schitterend glas-in-lood, maar ook de overloop/hal op de derde verdieping alsmede een idyllisch balkon aan de voorzijde wordt juridisch aan het appartementsrecht toegevoegd. U hoeft alleen nog zelf maar voor de uitvoering zorg te dragen.

Verder wordt er in de nieuw op te stellen splitsingsakte door de V.v.E. reeds toestemming verleend tot het creëren van (een) extra verdieping(en) op het platte dak van de 3de verdieping en/of één of meerdere dakterrassen mits daarvoor de benodigde publiekrechtelijke vergunningen worden verkregen. Conform het bestemmingsplan mag de maximale bouwhoogte 18 meter zijn. Het platte dak is thans op een hoogte van ca. 13,5 meter à ca. 14 meter.

De bovenwoning is gelegen op erfpacht en de canon is afgekocht tot en met 28 februari 2037.
Indeling
Via het gemeenschappelijk trappenhuis is de bovenwoning bereikbaar. Thans is de entree nog op de derde verdieping. Na de door de koper uit te voeren aanpassingen heeft u straks een smaakvolle entree vanaf de tweede verdieping. Door het creëren van deze mogelijkheden in de voorgenomen wijziging splitsing, kan er ca. 14 m² bij uw huidige woonoppervlakte van ca. 125 m² opgeteld worden. Het zeer smaakvolle glas in lood en het idyllische balkonnetje op de 3de verdieping aan de voorzijde zullen straks dé eyecatchers van uw eigen statige entree vanaf de 2de verdieping zijn. Schitterend! Door de ligging op de bovenste woonlaag heeft u geen bovenburen!

Door de breedte van maar liefst ca. 11,25 meter is het nu al een zeer royale bovenwoning te noemen. Een lange hal, die als rode draad door het appartement loopt, geeft toegang naar alle vertrekken.

De woonkamer is gelegen aan de voorzijde en verdeeld in een eet- en een zitgedeelte. Omdat beide ruimtes direct met elkaar zijn verbonden voelt het zeer ruim aan. De twee brede ramen zorgen voor een zonovergoten ruimte. Er is uitzicht op de straat/het pleintje. Verder zijn er twee natuurstenen schouwen. Dit samen met klassieke houten vloer maakt het tot een zeer fijne living. In de woonkamer zijn verder nog enkele inbouwkasten aanwezig.

De keuken is aan de achterzijde. Het is een eenvoudige doch praktische keuken. Vanuit de keuken is er een toegang naar het balkon die op het noordoosten is.

Aan de achterzijde zijn drie goede slaapkamers.
Twee van de drie slaapkamers hebben een deur naar het balkon. De klassieke houten vloer is in alle drie de slaapkamers doorgelegd.

De badkamer is voorzien van een bad met douche, twee wastafels en een toilet.

Verder heeft de bovenwoning nog diverse bergkasten, één ruimere interne berging en een apart toilet.

De bovenwoning is gedeeltelijk voorzien van dubbel glas, er zijn paneeldeuren en de plafondhoogte is ca. 3,30 meter. De voorgevel is enkele jaren geleden gereinigd en heeft een snijvoeg.

In een kleine dakopbouw is nog een aparte kamer van ca. 5 m² met een raam die naar het platte dak leidt.

In de voorgenomen splitsingswijziging wordt opgenomen dat er door de V.v.E. reeds toestemming is/wordt verleend tot het creëren van (een) extra verdieping(en) op het platte dak van de 3de verdieping en/of één of meerdere dakterrassen, na het verkrijgen van de daarvoor benodigde publiekrechtelijke vergunningen.

Deze werkzaamheden zijn geheel voor eigen rekening en risico. Het toekomstig onderhoud daarvan is voor de appartementsgerechtigde en niet voor de V.v.E.
Locatie
De ligging van het appartement is uitstekend, te weten café/restaurant Loetje als overbuurman en het Vondelpark en het Museumplein als je ‘’achtertuin’’.

De Concertgebouwbuurt in het chique Oud-Zuid combineert het mooiste van oud-Amsterdam met het beste van deze tijd. Rust, allure en historie gecombineerd met prominente winkelstraten, trendy restaurants en musea. Een kleine opsomming van de hoogtepunten in de directe omgeving is:
• het Concertgebouw;
• het Rijksmuseum;
• het Stedelijk Museum;
• het Van Gogh Museum;
• het Museumplein;
• het Vondelpark.

In de nabije omgeving zijn diverse bekende winkelstraten zoals de Cornelis Schuytstraat, de P.C. Hooftstraat, de Van Baerlestraat en de Beethovenstraat. Maar ook de hippe wijk ‘’de Pijp’’ ligt om de hoek!
V.v.E.
Er is een V.v.E., te weten ‘’Vereniging van Eigenaars van het gebouw gelegen aan de Johannes Vermeerstraat 85 te Amsterdam’’ doch deze V.v.E. is tot op heden niet actief c.q. ‘’slapend’’. Er is geen reservefonds en er is geen meerjarenonderhouds-plan aanwezig. Oppervlakte
Het appartement is thans nog ca. 125 m²;
Het balkon is ca. 7 m².

Het gedeelte van het thans gemeenschappelijk trappenhuis wat toegevoegd kan worden aan het appartement heeft een oppervlakte van ca. 14 m² en het balkon aan de voorzijde is ca. 3 m².

De oppervlakte is opgemeten volgens de NEN 2580-meetnormen. Het meetrapport is aanwezig.
Splitsingswijziging
De verkoper is voornemens de akte van splitsing te wijzigen. Het modelreglement 2017 wordt toepassing verklaard. Er wordt o.a. geregeld dat een gedeelte van het gem. trappenhuis op de 2de verdieping alsmede de overloop op de 3de verdieping en het balkon op de 3de verdieping-voor toegevoegd worden aan het appartements-recht. Tevens verleent de V.v.E. toestemming tot het creëren van één of meerdere extra verdieping(en) en/of één of meerdere dakterrassen op het platte dak van de 3de verdieping, mits daarvoor door de koper benodigde publiekrechtelijke vergunningen worden verkregen.
De concept-akte van wijziging splitsing en concept-splitsingstekening zijn bij ons kantoor op te vragen.
Erfpacht
Gelegen op erfpacht. De Algemene Bepalingen van 2000 zijn van toepassing. De canon is afgekocht tot en met 28 februari 2037. Bijzonderheden
- een smaakvol pand in Oud-Zuid uit ca. 1923;
- de standleiding in de keuken is vernieuwd;
- een zeer breed appartement van ca. 11,25 meter;
- een bovenwoning met volop uitbreidings-mogelijkheden;
- geen bovenburen;
- project notaris: Lubbers en Dijk Notarissen
Koopsom
€ 910.000,- k.k. en dit is een indicatie van de opbrengst. De uiteindelijke transactieprijs komt tot stand via de online inschrijving. Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact