Realengracht 138
Amsterdam - Westelijke eilanden
Vraagprijs: € 545.000,- k.k.

Uitzicht op vaarwater en woonboten, Mediterrane sferen in de groene binnentuin……dit hoek- appartement heeft het!
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 23


Video
Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 77 m²
Type object: appartement
Aantal kamers: 2 kamers
Bouwjaar: 1980
Buitenruimte: gem. binnentuin
Eerste indruk
Voormalige pakhuizen, ophaalbruggetjes, volop water, diverse openbare perkjes en zelfs een eigen kinderboerderij……..dat zijn nog eens dorpse sferen in een grote stad. Welkom op Realeneiland, onderdeel van de Westelijke eilanden en op steenworp afstand van de Haarlemmerstraat, de Jordaan, het Westerpark en de nieuwste ‘’place to be’’ de Houthavens met het iconische gebouw De Pontsteiger.

Op Realeneiland ligt het populaire wooncomplex ‘’De Reaal’’. Het tweekamerappartement Realengracht 138 is gelegen op de hoek Realengracht/ Taandwarsstraat, heeft een woonoppervlakte van ca. 77 m² en is op de eerste verdieping. Vanuit de woonkamer en de open keuken is uitzicht op woonboten en vaarwater.

Het appartement is ook nog eens gelegen op eigen grond.

Als je hier één keer woont, wil je nooit meer weg.
Indeling
Via de gemeenschappelijke entree aan de Realengracht en via de gemeenschappelijke binnentuin is dit appartement op de eerste verdieping te bereiken. Dit kan via het trappenhuis of met de lift.

Het appartement is zonovergoten en voorzien van een smaakvolle brede planken vloer. Met het prachtige uitzicht vanuit de ruime woonkamer en de open keuken is het hier elke dag genieten.

De keuken heeft een neutrale uitstraling en een spatwand van jawel, de witte metro tegeltjes. Woonbladen en woonblogs staan er vol mee: de metrotegeltjes zijn terug van weggeweest en weer helemaal hip!

De keuken is verder voorzien van diverse inbouwapparatuur en voldoende kastruimte.

Het appartement heeft één slaapkamer. Mocht het gewenst zijn, dan is met de nodige aanpassingen relatief eenvoudig een tweede slaapkamer te realiseren.

De badkamer is netjes onderhouden en ruim van opzet. Ook hier komen we de witte metrotegeltjes als wandtegel tegen. Er is een douche, een zitbad en een wastafel. In de badkamer is ook de aansluiting voor de wasmachine en de droger.

Verder is er nog een apart toilet. In de onderbouw van het appartementencomplex is een eigen berging van ca. 5 m² die ook toegankelijk is met de fiets.

De toogramen in het appartement en het uitzicht op het vaarwater en de woonboten zorgen voor een knusse woonsfeer. De gemeenschappelijke binnentuin is een groene oase van rust. Wij kijken er niet gek van op als u het gevoel heeft ergens in Zuid-Europa te zijn beland.
Locatie
Het historische karakter, de rust en toch de gemakken van de binnenstad op steenworp afstand, maken deze woonlocatie zo aangenaam.

Allerlei winkels met verse producten, de hipste pop-up stores met trendy artikelen en natuurlijk de gezellige horecagelegenheden zijn op loopafstand in de Jordaan en in de Haarlemmerpleinbuurt. Door de razendsnelle ontwikkelingen in de Houthavens met o.a. het iconische Pontsteiger-gebouw worden de mogelijkheden in de nabije toekomst nog verder vergroot.

Behoefte aan vrijetijdsbesteding op een creatieve en industriële locatie? Pak de gratis veerpont vanaf de Pontsteiger naar wat ooit de grootse scheepwerf ter wereld was, het NDSM-werf.

Met de fiets komen en gaan is hier een feestje. Maar ook de verbinding met de auto of met het OV is goed. Verder is het Centraal Station op circa 15 minuten loopafstand.
Bijzonderheden
- het bouwjaar is ca. 1890;
- de oppervlakte is opgemeten volgens de NEN 2580-meetnormen;
- een verzorgd wooncomplex met vier liften;
- hoekligging;
- iedere dag genieten van het uitzicht;
- thans één slaapkamer;
- mediterrane sferen in de binnentuin;
- gelegen op eigen grond;
- het energielabel is F;
- een eigen berging in het souterrain van het complex;
- een ‘’dorps‘’ karakter in het Centrum van Amsterdam;
V.v.E.
De Vereniging van Eigenaren ‘’De Real’’ wordt professioneel beheerd door V.v.E. Beheer Amsterdam. De servicekosten zijn € 232,- per maand en dat is inclusief stookkosten. De Vereniging van Eigenaren is ingeschreven in de Kamer van Koophandel en er is een meerjaren onderhoudsplan aanwezig. Vraagprijs
€ 545.000,- k.k. Oplevering
In overleg, kan snel. Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact