Jan van Galenstraat 68-III+IV
Amsterdam - Bos en Lommer
Vraagprijs: € 570.000,- k.k.

Royaal wonen in een zonovergoten dubbel bovenhuis met een balkon én een dakterras!
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 22


Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 96 m²
Type object: dubbel bovenhuis
Aantal kamers: 4 kamers
Bouwjaar: ca. 1933
Buitenruimte: dakterras
Eerste indruk
Een zonovergoten, smaakvol gerenoveerd (2011) dubbel bovenhuis van bijna 100 m², met onder andere een ruim en zonnig dakterras. Dat is de Jan van Galenstraat 68-III+IV. De woning is gelegen op de grens van de Baarsjes en de Bos en Lommer, twee buurten waar ze heel goed weten wat hip en happening is.

Het bovenhuis is op de derde en de vierde verdieping en er is een eigen opgang vanaf de tweede verdieping. Een bovenhuis betekent geen bovenburen…….dat is toch heerlijk!

De drie ramen in de royale doorzonwoonkamer zijn op het zuiden en zorgen voor een mooie lichtinval. Er is een uniek vrij uitzicht de Reinier Claeszenstraat in.

De diverse woonkenmerken bij elkaar opgeteld maken dit tot een heel fijn (familie-)huis met drie slaapkamers!
Indeling
Via het gemeenschappelijk entree en het trappenhuis is de entree naar de woning op de 2de verdieping te bereiken. De entree biedt voldoende ruimte voor een garderobe. Een interne trap leidt naar de royale woonverdieping.

Het is een open ruimte welke zonovergoten is! Er ligt een prachtige eikenhouten vloer. Verder is er een gezellige erker. De woonkamer is L-vormig en biedt veel ruimte voor ontspanning en vermaak. Er zijn geen directe overburen waardoor er vanuit de woonkamer een uniek vrij uitzicht de Reinier Claeszenstraat in is.

Aan de achterzijde is het eetgedeelte met de open keuken. Borrelen, dineren, na tafelen……. het kan en gebeurt hier allemaal.
De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Openslaande deuren en een enkele deur geven toegang naar het balkon met bergkast waar ook de c.v.-ketel is.

Naast de keuken is een ruime (slaap-) kamer eveneens met openslaande deuren naar het balkon.

Tot slot is op de derde verdieping een apart toilet.

Via de trap in de woonkamer is de vierde verdieping te bereiken. Het betreft een halve woonlaag, volledig in gebruik als slaapverdieping.

De ruime overloop geeft toegang naar de diverse vertrekken en naar het dakterras waar ultiem genieten een heuse garantie is.

Er zijn twee goede slaapkamers en er is een praktisch ingedeelde badkamer waarbij alles tot de essentie is gebracht.

De luxe badkamer heeft een Velux-dakraam en voorziet in een ligbad, een inloopdouche, een dubbele wastafel met onderladen en spiegelkasten alsmede meerdere Grohe mengkranen.

Het dakterras heeft een oppervlakte van ca. 20 m². Door de hoge ligging is het een zonnige buitenruimte. Er is veel privacy en mede daardoor is het een heerlijke plek voor bijvoorbeeld ontbijt op de zondagmorgen of een barbecue in de zomermaanden.

Via een vliso trap is een riante vliering (berging) over de gehele breedte van het pand te bereiken.
Mogelijkheden
Het is een hartstikke fijn bovenhuis, welke netjes onderhouden en instap klaar is. Mocht u op den duur toch uw woonwensen verder willen vergroten, dan is verhuizen niet nodig!

Het bovenhuis biedt, met de huidige regelgeving, diverse op- en uitbouwmogelijkheden. Zie een optie hiernaast. De plattegronden zijn gebaseerd op verkregen informatie van derden welke werkzaamheden thans in uitvoering zijn. Tijdens de bezichtigingen denken wij graag met uw wensen en de mogelijkheden mee.

Voor diverse verbouwingen zal een omgevingsvergunning aangevraagd moeten worden alsmede goedkeuring van de V.v.E.. Dit is geheel voor eigen rekening en risico. Wij kunnen u hierover nader informeren, doch het is ook verstandig om uw eigen architect of adviseur hierover in te schakelen.

Op zoek naar een leuke belegging? Waarschijnlijk is het met de nodige vergunningen en aanpassingen mogelijk om er twee appartementen voor de verhuur van te maken. Bij de buren is hiervoor destijds een vergunning verleend.
Locatie
Gelegen op de grens van de Baarsjes en de Bos en Lommer. Twee buurten waar ze heel goed weten wat hip en happening is. Deze stadswijken kenmerken zich door een jonge en multiculturele samenleving.

Door de gunstige ligging bent u maar enkele honderden meters van de Jordaan verwijderd.

De gezellige Jan Evertsenstraat, kortweg ‘’de Jan Eef’’, is een geliefde winkelstraat in de buurt. Ook het Mercatorplein heeft zich de afgelopen paar jaar ontwikkeld tot een leuke ontmoetingsplek. Concept stores, de gezelligste koffiebarretjes, layed-back restaurants, Turkse winkeltjes, groenteboeren en bakkers bepalen het straatbeeld.

Het Erasmuspark is ook vlakblij. Een leuk en ruim opgezet park met vertier voor jong en oud.

De bereikbaarheid is zowel met het OV als met de auto goed. Via de Jan van Galenstraat bent u zo op de ring/de A-10. Diverse tram- en buslijnen stoppen nabij.
Oppervlakte
De totale woonoppervlakte is ca. 96 m² en als volgt verdeeld:
- de entree (2de verdieping): 4 m²;
- de derde verdieping: 59 m²;
- de vierde verdieping: 34 m²;

Het balkon heeft een oppervlakte van ca. 6 m².
Het dakterras heeft een oppervlakte van ca. 22 m².
V.v.E
De actieve V.v.E. bestaat uit 6 leden. Het beheer is uitbesteed.

Het MJOP wordt momenteel opgesteld. Er is een reservefonds aanwezig en
de servicekosten zijn ca. € 124,- per maand.

Momenteel heeft de V.v.E. besloten de diverse raamkozijnen, welke nog voorzien zijn van enkel glas, te vernieuwen en van isolatie beglazing te voorzien.
Erfpacht
Gelegen op erfpacht. De canon is thans € 508,70 per jaar. De algemene bepalingen van 2000 zijn van toepassing. Het tijdvak loopt tot en met 15 december 2057 en de canon wordt jaarlijks geïndexeerd en de laatste indexactie 18 januari 2018. Bijzonderheden
gerenoveerd in 2011 en nog steeds netjes onderhouden;
tijdens de renovatie zijn ook de (elektra)leidingen en installaties vernieuwd;
een balkon op het noorden;
een ruim en zonnig dakterras met veel privacy en aangelegd met vergunning;
eigen entree vanaf de tweede verdieping;
geen boven buren;
smaakvolle eikenhouten vloer
3 slaapkamers;
grotendeels voorzien van dubbel glas;
c.v.-ketel is uit 2011;
de aansluiting voor de wasmachine en de droger is in de badkamer;
de V.v.E. heeft reeds een goedkeuring gegeven voor een eventuele uitbouw ten behoeven van de woning. Dit is notarieel vastgelegd.
Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact