Wouwermanstraat 44-II
Amsterdam - Oud-Zuid
Vraagprijs: € 650.000,- k.k.

Trendy wonen! Voor wie van strakke afwerking, sfeervolle details, vrij uitzicht en zeer lichte vertrekken houdt
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 22


Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 76 m²
Type object: appartement
Aantal kamers: 3 kamers
Bouwjaar: 1910
Buitenruimte: balkon
Eerste indruk
Het betreft een zonovergoten en uniek gelegen, zeer smaakvol gerenoveerd hoekappartement van bijna 80 m² en met diverse extra’s! Gelegen op de tweede verdieping van een goed onderhouden herenhuis. Het balkon heeft ochtend- en middag zon. De velen ramen (op het zuiden en westen) zorgen voor een mooie lichtinval.

Ruimtelijkheid, mooie zichtlijnen en gemak zijn tijdens de renovatie belangrijk geweest. Het resultaat: verbluffend! Een slimme indeling met o.a. hotelschakelingen, schuifdeuren en kastenwanden, een combinatie van originele oude paneeldeuren en moderne glas/ staaldeuren, een schitterende houten vloer, een sfeervolle gashaard, een uitgebreid uitgeruste woonkeuken en ga zo maar door. Met wat zo vaak vergeten wordt, is in dit appartement ruimschoots rekening gehouden; voldoende bergruimte. Zowel iedere ruimte als de hoogte van ruim 3m zijn benut.

De diverse ramen en een vrij uitzicht zijn uniek! Het rustige straatje in combinatie met de boomrijke omgeving zorgt er voor dat u de bruisende binnenstad achter u kunt laten en u zich in een groene oase van rust waant.
Indeling
Via het gemeenschappelijk entree en trappenhuis is het appartement op de 2de verdieping te bereiken.

De hal is zo ontworpen en ingericht dat deze multifunctioneel is. Naast toegang tot toilet biedt de hal was- en bergruimte. Door de extra brede toegang naar de woonkeuken functioneert de hal dan ook als bijkeuken. De hal is middels een schitterende panelen schuifdeur af te sluiten van het woongedeelte.

Het woongedeelte is één riante, lichte ruimte waar wordt gekookt, gegeten, geborreld en ontspannen. Aansluitend aan de hal grenst de keuken met een kookeiland voor drie ramen. De keuken is uitgerust met diverse luxe inbouwapparatuur en de kastenwand biedt zeer veel bergruimte. De schuifdeur tussen de keuken en de slaapkamer is achter de kastenwand weggewerkt.

Aan de voorzijde (zuid) is het zitgedeelte. Hier zijn openslaande deuren naar het balkon met ochtend- en middagzon. Door de hoekligging is er een heerlijk vrij uitzicht o.a. de Hondecoeterstraat in. Er is een ingebouwd dressoir aanwezig en een grote, sfeervolle gashaard gerealiseerd.

Aansluitend aan de woonkamer is een extra kamer gerealiseerd. De kamer, met twee inbouwkasten, is middels een trendy glas/staal wand met stalen openslaande deuren gescheiden van de woonkamer. Momenteel wordt deze kamer gebruikt als kinderkamer. De kamer kan ook goed gebruikt worden als werkkamer, tv-kamer etc. Op een eenvoudige wijze kan deze kamer ook opnieuw bij de woonkamer betrokken worden.

Aan de achterzijde van het appartement is de master bedroom met badkamer en suite. Een moderne schuifdeur scheidt het woon- en het slaapgedeelte van elkaar. Door deze open te zetten ontstaat een prachtige zichtlijn langs de vijf ramen in de zijgevel van het appartement. Het uitzicht is hier fraai (twee sfeervolle bomen en een pleintje) en het lichtinval is optimaal (westen).

De slaapkamer is voorzien van een ingebouwde kastenwand. De badkamer en suite (met daglicht) is een plek om rustig te ontspannen. Er is vloerverwarming, een inloopdouche, een 2-pers.ligbad, een wastafel met onderladen, een hoge inbouwkast en zelfs extra bergruimte achter de spiegel!
Locatie
De Wouwermanstraat is gelegen in de Concertgebouwbuurt in Oud-Zuid. Het is een leuk, rustig straatje waar je vaak een parkeerplek in de buurt of zelfs vlak voor de deur hebt. 

Rust, allure en historie gecombineerd met prominente winkelstraten, musea en trendy restaurants. Deze buurt heeft het allemaal.

Om de hoek is het bekendste stadpark van Nederland, tevens sinds 1996 een Rijksmonument(!); het Vondelpark! Een plek voor jong en oud.

Door de goede bereikbaar met onder andere het O.V. liggen de diverse andere hotspots in de bruisende stad aan uw voeten. Met veel tram- en busverbindingen is alles eenvoudig en snel bereikbaar (o.a. Schiphol).

Parkeervergunning is in deze buurt snel te verkrijgen.
V.v.E.
De V.v.E. bestaat uit 2 leden. Het beheer is uitbesteed.

In 2013/2014 is er groot extern onderhoud uitgevoerd door de VvE waardoor het pand lange tijd ’0 status’ heeft.

Het groot onderhoud betrof o.a. het vernieuwen van het dak, een complete gevelreiniging, het vernieuwen van de voegen, het schilderwerk van de houten delen/kozijnen is uitgevoerd en de standleiding is vervangen.

Het trappenhuis wordt op korte termijn nog opgeknapt als laatste onderdeel van de grote renovatie.

Het reservefonds van de V.v.E. kan na de traprenovatie weer opgebouwd worden.

Het MJOP wordt momenteel opgesteld. En er wordt maandelijks gespaard. De servicekosten zijn ca. € 117,- per maand.
Bijzonderheden
gelegen op eigen grond;
een verzorgd, chique en rustig straatje met de bruisende stad om de hoek;
door de hoekligging heeft het appartement veel raampartijen en een optimaal lichtinval;
enkele jaren geleden grondig gerenoveerd en hierdoor een instap klaar appartement voorzien van nodige luxe en diverse extra’s;
onder architectuur verbouwd wat schitterende zichtlijnen, sfeervolle elementen en een trendy afwerking opgeleverd heeft;
diverse inbouwkasten(wanden) waardoor er geen aanvullende kasten meer nodig zijn;
tijdens de renovatie zijn ook de leidingen en de kozijnen etc. vernieuwd. Tevens is er dubbel glas geplaatst;
airco voorbereiding is aangelegd;
vloerverwarming in de badkamer;
alle buitenmuren zijn geïsoleerd;
een fijn balkon aan de voorzijde met de ochtend- en middagzon
er is een vrij uitzicht aan de voorzijde de Hondecoeterstraat in en ook vanuit de 5 ramen in de zijgevel is een vrij uitzicht over het pleintje. Uniek!
Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact