Willemsparkweg 40-huis
Amsterdam - Oud-Zuid
Vraagprijs: € 1.490.000,- k.k.

Klassiek wonen. met diverse authentieke details, een zeer ruime achtertuin en met de mogelijkheid naar wens te renoveren/moderniseren.
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 28Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 200 m²
Type object: benedenwoning
Aantal kamers: 7 kamers
Eerste indruk
Het betreft een klassiek dubbel benedenhuis gelegen op de bel-etage en in het souterrain. De woonoppervlakte is ca. 200 m² en er is een zeer riante achtertuin ophet noordwesten.

Het dubbel benedenhuis is gelegen in een herenhuis aan de Willemsparkweg. Het herenhuis bestaat uit twee appartements-rechten. Wist u dat de Willemsparkweg ooit ontworpen is als aansluiting op het Vondelpark en destijds ‘’Parkweg’’ werd genoemd?

De kamer en suite, de ornamenten op het plafond, de schouwen, de houten lambriseringen en andere bijzondere authentieke details komen in het gehele huis terug.

Ook de entree en de ruim opgezette hal zijn zeker het benoemen waard. De doorkijk vanuit de kamer aan de achterzijde naar de entree deur is prachtig.
Opvallend is ook de breedte van ca. 9 meter, de hoogte van ca. 3,90 meter op de bel-etage en de hoogte van ca. 2,70 meter in het souterrain.

De woning kan naar wens intern gemoderniseerd worden.
Indeling
De entree vanaf de straat is middels een eigen bordestrapje. Stap binnen in de vestibule en loop via de hal, welke het centrale hart van de woning is, door naar de diverse vertrekken op de bel-etage.

De woonkamer en suite is ruim van opzet. Er ligt een schitterende afgewerkte houten vloer (de achterzijde is vorig jaar nog vernieuwd) en de en suite deuren met en suite kasten zijn nog aanwezig. De raampartij aan de voorzijde is gelegen boven straatniveau waardoor er geen directe inkijk in uw woning is. De achterkamer van de en suite heeft dubbele openslaande deuren naar het balkon. Het uitzicht op de boomrijke achtertuin zorgt er voor dat u de bruisende binnenstad achter u kunt laten en u zich in een groene oase van rust waant.
Aansluitend aan de achter kamer van de en suite is een ruime en lichte kamer, welke thans in gebruik is als werkplek/atelier.

Tot slot is op de bel-etage een (slaap-)kamer aan de voorzijde alsmede een apart toilet en een bergkast.

Via de authentieke trap is het souterrain te bereiken.

Het souterrain bestaat thans uit 7 ruimtes waaronder twee goede slaapkamers gelegen aan de tuinzijde. Eén slaapkamer heeft dubbele openslaande deuren naar de achtertuin. Beide slaapkamers zijn voorzien van ingebouwde kastruimte.

Aan de voorzijde is de ruime keuken met lichtinval via twee koekoekramen aan de straatzijde.

In het souterrain is eveneens de badkamer. Overige vertrekken zijn thans in gebruik als bergruimte, stookruimte etc. Er is nog een apart toilet.

De faciliteiten in de keuken, de badkamer en het toilet functioneren, doch zijn smaak gebonden/gedateerd en kunnen naar wens worden gemoderniseerd. Hierbij kan ook gedacht worden aan een volledige herindeling.

De achtertuin is een oh zo fijne plek! Een oase van rust, omgeven door groen en met een diepte van maar liefst ca. 17 meter! De ligging is op het Noordwesten, doch door de diepte van de tuin is het toch een heerlijk zonnige achtertuin!
Locatie
De Willemsparkweg is gelegen in de Concertgebouwbuurt in chique Oud-Zuid. De buurt wordt gekenmerkt door historie gecombineerd met prominente winkelstraten, musea en trendy restaurants en koffiebarretjes.

De Willemsparkweg is ooit ontworpen als aansluiting op het Vondelpark, welke om de hoek is en werd daarom vroeger ook wel ‘’Parkweg’’ genoemd.

Het Vondelpark is het bekendste stadpark van Nederland, tevens sinds 1996 een Rijksmonument(!); het is een plek voor jong en oud.

Door de diverse tram- en busverbindingen zijn de diverse andere hotspots in Amsterdam, eenvoudig en snel bereikbaar .

De stad uit, naar Schiphol etc.? Geen probleem de verbinding met de ringweg A-10 is goed.
Oppervlakte
De totale woonoppervlakte is ca. 200 m² en dat is als volgt verdeeld;
bel-etage: 100 m²;
souterrain: 97 m²;
overige inpandige ruimte: 2 m².

Het balkon heeft een oppervlakte van ca. 2 m².
De tuin heeft een oppervlakte van ca. 150 m².
V.v.E.
De V.v.E. bestaat uit 2 leden.

De maandelijkse servicekosten zijn € 100,- per maand en er is een reservefonds aanwezig.

De opstal verzekering loopt via de V.v.E.
Bijzonderheden
gelegen op eigen grond;
geen directe inkijk in de woonkamer door de ligging boven straatniveau (bel-etage);
diverse karakteristieke elementen zijn nog aanwezig;
het kraalbeschot in de slaapkamers komt uit een Friese pastorie;
een heerlijke riante achtertuin op het noordwesten en door de diepte van maar liefst ca. 17 meter is het heerlijk zonnig;
in 2007 dak volledig vernieuwd;
2 jaar geleden is het buiten schilderwerk uitgevoerd;
de c.v.-ketel is uit 2003/2004. onderhoud CV installatie is up to date (2018) middels (over te nemen) onderhoudscontract firma Jaspers;
bij de splitsing is de elektra, maar ook de gas -, de water en standleiding vernieuwd;
de toiletten zijn aangesloten op mechanische ventilatie;
voor- en achterzijde bijna geheel voorzien van dubbel glas;
enkele jaren geleden is de bouwmuur met de buren op no. 42 opnieuw gefundeerd. De bouwmuur (no. 38) is niet opnieuw gefundeerd;
naar wens intern heringedeeld en/of gemoderniseerd worden.
Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact