Realengracht 112
Amsterdam - Westelijke Eilanden
Vraagprijs: € 525.000,- k.k.

Op de Westelijke Eilanden wonen betekent rust, ruimte en historie met de bruisende stad om de hoek!
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 22


Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 75 m²
Type object: appartement
Aantal kamers: 2 kamers
Buitenruimte: gem.tuin
Eerste indruk
en gerenoveerd hoekappartement, gelegen op de eerste verdieping, met één slaapkamer en een riante woonkamer met rondom toogramen.

Het appartement, gelegen op eigen grond, heeft een woonoppervlakte van ca. 75 m² en er is een eigen berging van ca. 5 m² in de onderbouw van het appartementencomplex.

Tijdens de renovatie in 2017 is de indeling van het appartement op de schop genomen met als uitgangspunt een ruime maar knusse woonkamer als zijnde het hart van het appartement. Verder is er een schitterend houten vloer gelegd, de keuken en de badkamer zijn vernieuwd, de houten binnen kozijnen en deuren zijn vernieuwd en in de slaapkamer is een kastenwand gerealiseerd.

Het appartementencomplex, waar het appartement onderdeel van uitmaakt, is goed onderhouden en heeft een gezellig aangelegde, gemeenschappelijke binnentuin waar het heerlijk vertoeven is.
Indeling
Trendy en klassiek, ruime vertrekken maar toch sfeervol. De afwerking en sfeer in dit appartement klopt aan alle kanten!

Bij de binnenkomst is er een directe doorkijk naar de woonkamer. De woonkamer is zeer ruim van opzet, maar alles behalve ongezellig. De sfeer wordt bepaald door de diverse toogramen met roede verdeling en de eiken houten vloer.

Aansluitend aan de woonkamer is de open woonkeuken.

Er is een juiste balans gevonden tussen moderne faciliteiten, klassieke uitstraling en uit praktische overwegingen veel kastruimte. Het aanrechtblad is van smaakvol Corian en op de vloer ligt hip azuurblauw tegelwerk. Er is voldoende ruimte voor een lange eettafel om gezellige diners te verzorgen en uitgebreid na te tafelen.

Er is een ruime slaapkamer. De knusse sfeer, zoals deze in de woonkamer is, wordt ook in de slaapkamer ervaren. Wat een fijne plek om een drukke dag af te sluiten en de volgende ochtend weer vol energie aan een nieuwe dag te mogen beginnen!
Tegen de achterwand is kastruimte gecreëerd door het plaatsen van drie schuifbare paneeldeuren.

Door de keuze van het vloer- en wandtegelwerk in de badkamer, is het even alsof je je in het Midden-Oosten waant. De badkamer is voorzien van een op maat gemaakte wastafelmeubel en een klassieke ‘’schoonheid’’; het nostalgische vrijstaande ligbad op pootjes waar je uren in kan wegdromen!

In de badkamer is ook een aparte kast voor de wasmachine en de droger.

Tot slot is er een fijne werkplek in het appartement gecreëerd.
Locatie
Rijke historie, indrukwekkende pakhuizen, houten ophaalbruggen, fraaie gevelwanden met betekenisvolle gevelstenen. Maar ook moderne architectuur, verrassende openbare tuintjes en kunstateliers. De Westelijke Eilanden, waar het Realeneiland onderdeel van uitmaakt, biedt een gevarieerd straatbeeld. Het is een rustige woonomgeving, met alle gemakken binnen handbereik. Deze woonomgeving wordt niet voor niets ‘’een dorp in de grote stad’’ genoemd.

Ambachtswinkels, conceptstores, boekenzaken en hippe cafés zijn te vinden in de Haarlemmerstraat. Zo ook de art decobioscoop, The Movies, waar filmhuisfilms worden getoond. Iedere woensdag is op het Haarlemmerplein een gezellige markt waar biologisch eten wordt verkocht. De Eenhoornsluis is een geliefde plek om naar de zonsondergang te kijken.

Het appartement is goed bereikbaar. Diverse bus- en tramverbindingen zijn op het Haarlemmerplein en het Centraal Station is op circa 15 minuten loopafstand.
V.v.E.
De Vereniging van Eigenaren ‘’De Real’’ wordt professioneel beheerd door V.v.E. Beheer Amsterdam.

De servicekosten zijn € 270,- per maand en dat is inclusief stookkosten. Er is een gemeenschappelijke centrale verwarming (blokverwarming) en de verdeling van de stookkosten is op basis van uit te lezen meters op de verwarmingselementen in het appartement.

De Vereniging van Eigenaren is ingeschreven in de Kamer van Koophandel en er is een meerjarenonderhoudsplan aanwezig.
Bijzonderheden
- het bouwjaar is ca. 1980;
- de oppervlakte is opgemeten volgens de NEN2580 meetnormen;
- gelegen op de eerste verdieping;
- rondom toogramen die een sprookjesachtige sfeer geven aan het appartement;
- er is één slaapkamer;
- ca. 2 jaar geleden volledige renoveert;
- een verzorgd wooncomplex;
- in het complex zijn 3 liften aanwezig;
- mediterrane sferen in de gemeenschappelijke binnentuin;
- gelegen op eigen grond;
- de woonomgeving kenmerkt zich door prachtige pakhuizen, groenperkjes en grachten met ophaalbruggetjes;
Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact