Vierwindenstraat 62-E
Amsterdam - Westelijke eilanden
Vraagprijs: € 875.000,- k.k.

Ruim en rustig wonen in een pareltje van een pand gelegen op het gewilde Realeneiland!
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 17
Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 141 m²
Type object: dubbel bovenhuis
Aantal kamers: 3 kamers
Bouwjaar: 1890
Buitenruimte: terras
Eerste indruk
Het betreft een dubbel bovenhuis (geen boven buren!) op de 2de en de 3de verdieping aan de voorzijde.

De woonoppervlakte is totaal ca. 141 m².

Er zijn twee ruime slaapkamers, een riante, doch sfeervolle woonkamer met een stoere open keuken. Op de 3de verdieping is een heerlijk terras gelegen op het Westen en met veel privacy.

Het dubbel bovenhuis maakt onderdeel uit van een historisch pand met een rijkelijk versierde voorgevel. Ooit was dit een kantoorpand en een pakhuis horende bij de voormalige stoomspiegelfabriek en glasslijperij ‘’De Atlas’’. In 2005 is het pand omgeturnd naar een kleinschalig wooncomplex, met zes appartementen. Het pand is het pareltje van de straat!

Het bovenhuis is gelegen op erfpachtgrond, waarvan de canon is afgekocht tot en met 1 oktober 2048.
Indeling
Het bovenhuis is gelegen op de 2de en de 3de verdieping van een schitterend pand.

Met een oppervlakte van ca. 80 m² is de living met open keuken riant te noemen. Onder anderen de houten vloer, de Janus houtkachel en de stoere industriële keuken met een betonnen aanrechtblad zorgen voor een behaaglijk gevoel. De vier ramen aan de voorzijde (Zuid) en de twee ramen in de zijgevel (West) zorgen voor een aangenaam lichte ruimte.

In de woonkamer is een vaste, op maat gemaakte wandkast met veel bergruimte. Ook is hier de aansluiting voor de televisie.

De keuken met kookeiland is industrieel vormgegeven. Er is veel kastruimte en diverse inbouwapparatuur waaronder: een vijfpits gasfornuis met een lavagrill, een dubbele oven, een vaatwasmachine, een magnetron, een koel-vriescombinatie en een Quooker.

Tot slot is er op de tweede verdieping een toilet, een bergkast en de trapopgang naar de derde verdieping, de slaapverdieping.

De sfeer op de 3de verdieping, de slaapverdieping, wordt vooral bepaald door dakspanten die in het zicht zijn.

De masterbedroom met walk-in closet is aan de voorzijde en heeft een eigen toegang naar de badkamer. De huidige indeling van deze slaapkamer biedt nog diverse andere gebruiksmogelijkheden zoals een aparte werk-/hobbyplek.

Ook is het mogelijk om, met de nodige aanpassingen, een extra (3de) slaapkamer te realiseren. De slaapkamers hebben dan respectievelijk woonoppervlaktes van ca. 12 m², 10,5 m² en 13 m². De vloeroppervlaktes zijn ca. 29 m², 14m² en 18m². Zie voor een mogelijkheid de plattegrond verder op in deze verkoopbrochure.

Aan de achterzijde van het appartement is de tweede slaapkamer. Deze slaapkamer heeft een maat gemaakte inbouwkast. De openslaande deuren geven toegang naar het dakterras van ca. 8 m² op het westen met dag- en avondzon.

Tussen de beide slaapkamers in, is de badkamer. De badkamer is voorzien van een ligbad met bubbel- en massagefunctie, een douche, een dubbele wastafel en een toilet. Hier is ook de wasmachine- en de drogeraansluiting.
Locatie
Rijke historie, indrukwekkende pakhuizen, houten ophaalbruggen, fraaie gevelwanden met betekenisvolle gevelstenen. Maar ook moderne architectuur, verrassende openbare tuintjes en kunstateliers. De Westelijke Eilanden, waar het Realeneiland onderdeel van uitmaakt, biedt een gevarieerd straatbeeld. Het is een rustige woonomgeving, met alle gemakken binnen handbereik. Deze woonomgeving wordt niet voor niets ‘’een dorp in de grote stad’’ genoemd.

Ambachtswinkels, conceptstores, boekenzaken en hippe cafés zijn te vinden in de Haarlemmerstraat. Zo ook de art decobioscoop, The Movies, waar filmhuisfilms worden getoond. Iedere woensdag is op het Haarlemmerplein een gezellige markt waar biologisch eten wordt verkocht. Het Stenenhoofd is een geliefde plek om te zonnen, te picknicken of te zwemmen.

Het dubbel bovenhuis is goed bereikbaar. Diverse bus- en tramverbindingen zijn op het Haarlemmerplein en het Centraal Station is op circa 15 minuten loopafstand. Ook met de auto is de locatie goed bereikbaar. Daarbij is parkeren vrijwel altijd mogelijk aldaar het een woongebied, zonder al te veel bedrijvigheid is.
Oppervlakte
De totale woonoppervlakte is ca. 141 m² en is verdeeld over twee woonlagen , te weten:
de 2de verdieping: ca. 93 m²;
de 3de verdieping: ca. 48 m².

Er is een terras van ca: 8 m².
V.v.E.
De Vereniging van Eigenaren ‘’V.v.E Atlasgebouw’’ bestaat uit 6 leden en verzorgt het beheer zelf.

De servicekosten bedragen ca. € 240,- per maand.

Er is een meerjarenonderhoudsplan en een reservefonds aanwezig.
Bijzonderheden
- het bouwjaar is ca. 1890;
- de woonkamer is ca. 8 meter breed;
- veel kast- en bergruimte;
- een massief houten vloer op beide verdiepingen;
- thans twee slaapkamers, maar met enkele aanpassingen is er de mogelijkheid een 3de slaapkamer te realiseren;
- de c.v.-ketel is uit 2013;
- een eigen dakterras met dag- en avond zon
- een gemeentelijk monument;
- gelegen op erfpacht, de canon is afgekocht tot en met 1 oktober 2048. Er is door de huidige eigenaar een aanvraag gedaan voor eeuwigdurende afkoop op basis van gunstige voorwaarden
gelegen aan een doodlopende straat;
een rustige, karakteristieke woonomgeving;
de sfeer van een dorp in de grote stad;
parkeren kan middels een parkeervergunning. Geschatte wachttijd vanaf het moment dat u op de wachtlijst komt is 2 maanden (bron: gemeente Amsterdam d.d. 6 juli 2020). In de buurt zijn ook regelmatig parkeerplaatsen te huur of te koop.
Oplevering
De oplevering is in goed overleg. Een snelle oplevering is mogelijk.

De woning wordt vrij van huur en andere gebruiksrechten opgeleverd.
Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact